Vastgoedetalage Achterhoek


Instrumentenkoffer leegstand

Nieuws
Instrumentenkoffer leegstand
Geplaatst op: 30 maart 2017

De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk hebben diverse instrumenten die zijn inzetten bij de aanpak van leegstand, gebundeld tot één instrumentenkoffer.

Al jaren passen de Achterhoekse gemeenten soms bewust, soms onbewust, verschillende instrumenten toe om grip op leegstand te krijgen. Bij elkaar is het een koffer vol met ervaringen en onderzoeken. Deze instrumenten zijn samengevoegd in de Instrumentenkoffer . Niet ieder instrument is even interessant voor iedere gemeente. Het ene instrument sluit goed aan bij cultuur en beleid, het andere helemaal niet. Tegelijkertijd is het ook zo dat er bij sommige gemeenten nieuwsgierigheid is naar specifieke instrumenten die bij andere gemeenten al zijn toegepast.

Voor de eigenaren van leegstaand vastgoed is het interessant om te weten welke instrumenten er zoal zijn en bij welke instrumenten zij zelf op de knoppen kunnen drukken. Precies hetzelfde geldt voor potentiële investeerders, gebruikers en beleggers. Slechts een deel van de instrumenten wordt volledig bediend door de (gemeentelijke) overheid. Bij de meeste instrumenten geldt dat ze alleen goed toepasbaar zijn als ze door meerdere partijen bediend worden. Deze koffer is er daarom voor iedereen die geïnteresseerd is in de aanpak van leegstand.

Terug naar het nieuwsoverzicht