Vastgoedetalage Achterhoek


Wethouders lanceren website leegstand vastgoed

Nieuws
Wethouders lanceren website leegstand vastgoed
Geplaatst op: 30 maart 2017

Wethouders Ingrid Lambregts (Doetinchem) en Ted Kok (Aalten) hebben maandag 3 april de nieuwe website van Vastgoedetalage Achterhoek gelanceerd. Dit deden zij tijdens de Kennismarkt: Kansen voor Aanpak Leegstand.

Maandag 3 april hebben wethouder Lambregts en Kok samen de website www.vastgoedetalageachterhoek.nl gelanceerd. De website is een samenwerking van de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Deze gemeenten werken samen bij de aanpak van leegstaand vastgoed in de Achterhoek.

Vastgoedetalage Achterhoek

Vastgoedetalage Achterhoek zet leegstaande, karakteristieke, beeldbepalende en unieke gebouwen in de spotlights. Om te worden ontdekt, om gezien te worden. Want er liggen kansen voor initiatiefnemers, ontwikkelaars, potentiƫle eigenaren en gebruikers. De panden kennen verschillende bestemmingen, liggen op uiteenlopende locaties en bieden nieuwe mogelijkheden.

Leegstand

Demografische veranderingen in de Achterhoek maken dat er steeds meer leegstaande gebouwen zijn. Of het nu gaat om winkels, zakelijk of maatschappelijk vastgoed, kantoren, woningen of boerderijen. Door leegstand komt de kwaliteit van het woon- en leefklimaat onder druk te staan. Daarom hebben zeven Achterhoekse gemeenten de handen ineen geslagen bij de aanpak van leegstand.

Terug naar het nieuwsoverzicht